Як правильно перевезти холодильник

Як правильно перевезти холодильник

Холодильник – важлива складова кожної кухні. В основі його роботи – двигун та фреон, що забезпечують сталу охолоджувальну дію. Для стабільної роботи фреону та рівномірного розподілення холоду по камері пристою, на задній стінці холодильника розташовується каркас із мідних трубок. У Львові холодильниками обладнані житлові квартири, офіси, технічні приміщення. Під час переїзду важливо обережно поводитися із холодильником та розуміти нюанси його транспортування.

Позначки і пакування

Як перевезти холодильник або морозильну камеру, не пошкодивши двигун? На упаковці кожного технічного пристрою виробник розміщує спеціальні позначки, що допомагають у правильному та безпечному транспортуванні й експлуатації. На коробці для морозильного обладнання можна побачити такі позначки:
  • дві вертикальні стрілки – означає, що пристрій можна перевозити тільки у вертикальному положенні;
  • бокал – холодильник можна перевозити лише у спеціальному пакуванні.
Фреон постійно має стікати донизу, де розташований двигун. При горизонтальному розташуванні холодильника, цього не відбувається, і в двигуні утворюється повітряний простір, що потім буде перешкоджати нормальній роботі пристрою. В разі перевертання холодильника під час транспортування, після ввімкнення обладнання одразу перегорить. Також не можна кантувати коробку, а усі крихкі скляні або пластикові деталі мають бути загорнуті у пом'якшувальний матеріал та пакувальну стрічку. Після встановлення холодильника у новому приміщенні треба почекати принаймні 6 годин, доки фреон стече до двигуна – лише після цього пристрій можна вмикати!

Особливості перевезення

Ремонтування холодильника після неправильного транспортування може обійтися власнику у половину вартості пристрою. Тому кваліфікація вантажників, якісні пакувальні матеріали та правильно підібраний транспорт дуже важливі. Мувінгова компанія «УРА! Переїзд» у Львові пропонує послугу «Перевезення холодильника» під ключ. Професіонали надійно запакують техніку та гарантують збереження усіх її механізмів. Вантажники організують спуск та підйом холодильника на поверх, його установку. Під час закріплення холодильника або морозильної камери у кузові автомобіля використовуються такелажні ремені та поролонові або картонні підкладки для збереження кутів. У руках професіоналів холодильне обладнання буде в безпеці! Джерело: http://www.urapereyizd.com.ua/ua/porady-po-pereizdu/yak-perevezty-kholodylnyk-pravylno-porady-profesionaliv