Дизайн для квартири-студії: корисні поради

Дизайн для квартири-студії: корисні поради

Більшість покупців, які планують придбати власне житло, зупиняють вибір на квартирах-студіях. Це пов'язано з їхньою відносною доступністю, адже як, наприклад, молодому спеціалісту знайти гроші на трикімнатну квартиру? Але навіть скромне житло можна зробити затишним, якщо скористатися порадами дизайнерів. Існують способи візуально збільшувати простір, а вдале використання аксесуарів і освітлення можуть перетворити скромну студію в стильний салон.

Принципи дизайну невеликих приміщень

Головне завдання декоратора невеликого приміщення — візуальне збільшення простору. Як цього домогтися:

  • використовувати світлі тони для оздоблення та меблів;
  • встановлювати скляні перегородки, дзеркальні поверхні;
  • спланувати ергономічне освітлення.

Кількість меблів — мінімальна. Усі аксесуари мають бути мобільними, а прикраси функціональними, як-от керамічні обігрівачі у Харкові, які можуть не тільки зігрівати приміщення, але й бути елементом декору.

Які кольори мають переважати

Не варто використовувати виключно білий — з ним одним ваше житло буде нагадувати лікарняну палату. Використовуйте бежевий, рожевий, блакитний, жовтий та світло-зелений. Не робить стіни синіми або червоними: ці кольори мають властивість візуально звужувати кімнати.

Які обрати меблі і як їх розмістити

Для студії купують меблі з нейтральною кольоровою гамою. Можна обставити житло пластиком або деревиною, але оберіть щось одне, щоб не порушувати єдність ансамблю. Усі великі меблі розміщують біля стін. Якщо нехтувати цим правилом, кімната буде здаватися меншою.

Вдале рішення — усілякі трансформери: ліжка-крісла, розкладні столи. Доречні будуть двоярусні ліжка, вузькі й високі шафи-купе, журнальні столики зі скла, які можна знайти в асортименті магазина Алло в Харкові. За можливістю в усіх обраних меблів повинні бути висувні ящики, полиці та інші ємності, де можна буде розмістити майно.

Поділ на зони

Для більшого комфорту треба спочатку подумки поділити студію на зони: кухня, вітальня та зона відпочинку. Задум реалізують за допомогою перегородок або зміни оздоблення. Ви можете зробити перегородки з гіпсокартону: це недорого та практично, але кімната може здатися меншою. Ми пропонуємо не робити перегородки глухими й не перегороджувати прохід цілком, адже вам треба тільки підкреслити межу.

Зонування маленьких квартир виконують за допомогою навісної стелі: роблять різні рівні або невеличку арку. Розділити кімнату можна за допомогою стелажу. Легка прозора конструкція не створює враження важкості та дозволяє розмістити велику кількість речей власника. Кухню можна відокремити за допомогою барної стійкі, яка гарно замінює собою обідній стіл.

Які дизайнерські напрямки доречно реалізувати у квартирах-студіях

Вибір напрямку залишається за власником, але варто розуміти, що обставити маленьку гостинку в стилі прованс, бароко або рококо — не найкраще рішення. До маленької квартири пасує хай-тек з його високою функціональністю, скандинавський зі строгою геометрією та поєднанням контрастних кольорів, мінімалізм та універсальна класика.