Як вибрати внутрішнє планування власного будинку

 

Як вибрати внутрішнє планування власного будинку

Кожен мріє мати свій будинок за містом, приїхати після тяжкого робочого дня та розслабитись. Житловий куточок повинен бути затишний та комфортний, щоб завжди хотілося спішити додому. Побудувати власне житло, це дуже непросто. Велика відповідальність полягає в створенні плану будинку, тому, що після його побудови тяжко буде щось змінити. Красиві проекти різних будинків є на цьому сайті http://www.arthouse-bud.com.ua/ Щоб правильно це зробити потрібно проаналізувати Ваші потреби та відповісти на такі питання:

  1. Зробити аналіз своєї сім’ї. Скільки має бути спалень, дитячих кімнат, санвузлів?

  2. Якою повинна бути кухня та вітальня? Це може бути кухня-студія, де кухня об’єднана з вітальнею. Чи окремо кухня, окремо столова та окремо вітальня.

  3. Якого розміру мають бути спальні? Зазвичай, вони є невеликі, можуть мати гардероб. Якщо є маленькі діти, то спальня має бути близько до дитячої кімнати.

  4. Продумати, де буде дитяча кімната, оскільки там має бути завжди тепло та світло.

  5. Вирішити де буде кухня. В кухні теж потрібно багато природнього світла, тому краще, щоб вікна виходили на південь. Найбільше часу в своєму домі, люди проводять на кухні, тому треба зробити її як функціональною так і зручною. Буде дуже добре, якщо з кухні чи вітальні зробити вихід на літню терасу чи веранду.

  6. Вирішити розмір ванної кімнати. Ви полюбляєте митись в душі чи у ванній? Хоча можна встановити і те, і друге. Якщо це двоповерховий дім, то туалет краще зробити на двох поверхах, так буде набагато зручніше.

  7. Чи Ви хочете робити хол. Сучасні планування роблять простір максимально відкритим, без дверей та коридорів.

  8. Також можна зробити невелике господарське приміщення. В ньому розмістити пральну машину, сушку, котел, а також інші потрібні речі.

  9. Якщо будинок двоповерховий, то треба добре обміркувати, де будуть сходи, щоб вони були зручними та безпечними.

  10. Ще на етапі проектування треба визначитися, буде у Вас камін чи ні. За допомогою каміну є можливість зробити додаткове опалення будинку, а також він приваблює своєю красотою.

  11. Чи Ви хочете підвал або гараж в будинку? Хоча ці приміщення можна і відокремити.

Усі ці питання потрібно вирішувати з усіма членами сім’ї, врахувавши усі уподобання та можливості.

Якщо Ви вже визначились з відповідями, то можна звертатись до архітектора, який Вам зробить конкретне проектування, а також удосконалить ці бажання. Та зараз є велика кількість готових проектів, можливо якийсь з них Вам підійде.